A vezetői bizalom jelzése

A vezetői bizalom szavakkal nem mindig kifejezhető, olykor nem tudjuk elmondani azt, hogy elégedettek vagyunk a munkatársunk tevékenységével.

“Az előadónknak sajnos elment a hangja, nem tudja megtartani a prezentációt. Helyette egy kollégája fog beugrani.” – Kis mozgolódás és dermedt csönd követte a felkonferálását.

Az öt csillagos szálloda emelvényére egy jónevű, elismert szakember helyett egy fiatal, vékony hölgy lépett fel. Megköszörülte a torkát és belevágott. Hangja kicsit bizonytalan volt, bele- bele nézett a jegyzeteibe és amikor felpillantott, a szemével mindig egy pontot keresett. És minden egyes szemkontaktussal erősödött a magabiztossága.
Kíváncsi lettem és követtem a tekintetét. A vezetőjét nézte. Azt, akinek elment a hangja. A vezető pedig mosolygott, bólogatott. Végig figyelt és akkor is jóváhagyóan bólintott, amikor az előadó belebonyolódott egy-egy kacifántos német nyelvű számviteli magyarázatba. Kipirulva, remegő lábakkal és egy óriási tapasztalattal gazdagodva jött le a színpadról.

Nekem ez az eset remek példa arra, hogy a vezető szavak nélkül is ki tudja fejezni bizalmát, mégpedig azzal, hogy egy nehezebb feladatot bíz a munkatársára, mert úgy gondolja meg tud vele birkózni.

Amikor pár évvel később a fent említett cégnél egy képzési tervet egyezettünk, az ügyvezető mellett a prezentáló kolleganő is az asztalnál ült, mint a cég egyik frissen kinevezett vezetője.

 

Ha szeretnéd fejleszteni saját magadat vagy kollégáidat, és így hatékonyabbá és eredményesebbé válni, kattints ide!
Teljes tréningkínálatunkat itt találod.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhess színvonalas újdonságainkról!