Rugalmas ellenálló képesség – Hogyan lehet fejleszthető a reziliencia egy nehéz időszakban?

Dr. Szilvay Miklós vezetői reziliencia szakértő trénerünk, 3 könyvet ajánl azoknak, akik keresik az utat a továbblendülésre és szeretnék fejleszteni rugalmas ellenálló képességüket.

Érdemes belelapozni ezekbe a rezilienciánkat, rugalmas ellenálló képességünket fejlesztő olvasmányokba most, amikor mindenkiben nagyfokú a bizonytalanság.

Paul Ch. Donders: Reziliencia – Hogyan fejlesszük rugalmas ellenálló képességünket és előzzük meg a kiégést?

A kiégés nem feltétlenül csak azokkal történik, akik belefásulnak a munkába és bedarálja őket a hétköznapi stressz. A kiégés azokkal is megtörténhet, akik szenvedélyesen szeretik munkájukat, csak nem veszik észre, hol kellene meghúzni a határt. Lehet, hogy pont veled is. Gondoltál már arra, hogy segíthet a vezetői reziliencia megismerése?

Wellensiek, Kéré Sylvia: Reziliencia Tréning – A csapat pszichikai ellenálló képességének fejlesztésére

A nehézségeket és kihívásokat nem elkerülni kell, hanem a mesterükké válni, és növekedni általuk. A könyv tíz lépésben mutatja be, hogyan alkalmazhatja a vezető a rezilienciát azáltal, hogy pozitívan gondolkodik és az erőforrásokat keresi a hiányosságok helyett.

Feldmár András, Büky Dorottya: A lélek rugalmassága*

„Ahhoz, hogy jó formában maradjunk, reziliensek, rugalmasan ellenállók legyünk, az szükséges, hogy ne tűrjünk el semmit. Az, hogy elbírok és kibírok dolgokat, nem egy virtus. Rövid időre, stresszhelyzetben – mondjuk, ég a ház, háború van, menekülnöm kell valahonnan – jó, ha kibírom. De máskülönben nem kell kibírni senkit és semmit, hanem meg kell változtatnunk a helyzetünket, a környezetünket úgy, hogy relaxálni tudjunk.” Ez a könyv is segít abban, hogy csiszold vezetői rezilienciádat.

Nem egy tipikus önsegítő könyv, nem ad tanácsokat, meghatározásokat. Sokkal inkább gondolkodásra késztet, „mert a pillanatok múlnak, akár részt veszünk bennük, akár nem.“

Ha vezetőként úgy érzed, hogy a hagyományos vezetői eszköztár nem mindig bevethető és tanulnál, együtt gondolkodnál olyanokkal, akik hisznek a vezetői megújulásban, akkor lehet, hogy épp ezt a képzést keresed: Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése

Szeretnéd fejleszteni vezetői eszköztáradat? Ismerd meg tréningeinket!

Ha szeretnéd fejleszteni saját magadat vagy kollégáidat, és így hatékonyabbá és eredményesebbé válni, kattints ide!
Teljes tréningkínálatunkat itt találod.

További érdekes blogposztokért kattints ide!