Öt jel, hogy a vezetőd megbecsül téged

A vezetők általában gyakrabban adnak feladatot, mint visszajelzést. Mégis honnan tudhatod, hogy elégedett veled a felettesed? Különösen fontos ezt tudni azoknak, akik szorosan együtt dolgoznak a vezetőjükkel, például az asszisztenseknek és az irodavezetőnek.

  1. Megkérdezi a véleményed.
    Egy új fejlesztés előtt vagy bonyolultabb kérdésben, esetleg a csapaton belüli nézeteltérés esetén a vezető kifejezetten kikéri a véleményed.
  2. Figyelmesen meghallgat, odafigyel a szavaidra. Az is lehet, hogy később idézi, amit mondtál, mert bízik a tudásodban és kompetensnek tart.
  3. Erőpróbáló feladatot ad, kihívás elé állít. Nem azért, hogy túlterheljen, hanem azért, mert úgy gondolja képes vagy összetettebb feladatot is megoldani. Ha tehát néha úgy érzed, hogy túl sok mindent bíz rád, az nem biztos, hogy rossz jel.
  4. Mások előtt rád hivatkozik szakmai kérdésekben. Bár nem dicsér agyon, egy-egy alkalmat megragad, hogy kiemelje, mértékadónak tartja a tudásodat.
  5. Fontos ügyfelet vagy projektet bíz rád. Ha a vezetőd kifejezetten arra kér, hogy dolgozz egy kiemelt ügyféllel az egyértelmű jele annak, tudja, nálad jó kezekben lesz a projekt.

Szóval ne keseredj el, ha a vezetőd nem áraszt el dicsérő szavakkal. Hiszen számos más módon is ki tudja fejezni, hogy értékeli a munkádat.

Ha pedig fontosnak tartod, hogy gyakrabban kapj visszajelzést, kérd meg a felettesedet, mondja el véleményét a munkádról.

 

Ha szeretnéd fejleszteni saját magadat vagy kollégáidat, és így hatékonyabbá és eredményesebbé válni, kattints ide!
Teljes tréningkínálatunkat itt találod.
Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhess színvonalas újdonságainkról!