Mi az a nyílt képzés? És mire jó?

Nyílt képzés, cégen belüli vagy Inhouse képzés – gyakran halljuk ezeket a kifejezéseket. Milyen előnyökkel jár a nyílt képzés és mikor érdemes választani?

A nyílt tréning adott helyen és időben, adott tematikával megvalósuló program, amelyre bárki jelentkezhet – függetlenül attól, hogy hol dolgozik.

Az Inhouse képzésen egy szervezet saját munkatársai vagy azok egy meghatározott csoportja, vesz részt. Mivel ezekre sokszor a vállalat telephelyén kerül sor – innen származik a „házon belüli” kifejezés.

Jogosan merül fel a kérdés, milyen előnyei vannak a nyílt képzésnek?

Miért jó a résztvevőknek a nyílt képzés?
  • Közösen tanulhatnak más vállalattól és iparágakból érkezettekkel. Ez sokszínűbbé teszi az eszmecserét, és szélesíti az igények és a tisztázandó témák spektrumát is.
  • Az új készségek mellett, más vállalatok jó gyakorlatát is megismerhetik.
  • Értékes a kapcsolatépítés szempontjából.
  • Megoszthatják egymással tapasztalataikat, dilemmáikat, új ötletekkel, megoldásokkal és lendülettel térhetnek vissza a munkába. Különösen hasznos ez, amikor más hasonszőrű vezetőkkel értekezhetnek. Hiszen a vezetők gyakran magányosak, és csak magukra számíthatnak.
  • Egy „házon kívüli” tréning segíthet innovatív ötletek kidolgozásában, a „dobozon kívüli” gondolkodás révén.
Milyen előnyöket jelent a nyílt képzés a cégek számára?
  • A nyílt képzés akkor is megfelelő választás, ha csupán egy munkatársnak van erre a kompetenciafejlesztésre igénye.
  • Ha egy vagy néhány munkatárs részt vesz egy külső képzésen, akkor továbbadhatják a tudást cégen belül, például egy munkahelyi képzés keretében.
  • A nyílt tréningekkel pénzt is megtakaríthatnak a szervezetek, mivel nincs szükségük külön képzési erőforrásokra.
  • A szokásos munkakörnyezeten kívüli továbbképzés hatékonyabb. Nem zavarnak a céges telefonok és a kollégák a „csak egy percet kérek” – kérdései.
  • A profi trénerek jól ismerik a legfrissebb tréning módszertant és a különböző tanulási stílusokat. Ezeket el lehet lesni tőlük, és alkalmazni a céges tudásátadásban.
Miért van az, hogy nyílt képzéseket csak kevés tréningcég kínál?

Ennek oka, hogy különösen gondos előkészítést és szakmai tudást igényel. A tematikának lényegre fókuszálónak és aktuálisnak kell lennie, hogy reagálni tudjon a kihívásokra.

Ezen kívűl széles ügyfélkörrel kell rendelkezni a tréningcégnek, hogy valóban biztosítani tudja a tudásmegosztást és más cégek legjobb gyakorlatának a megismerését.

A WIFI több mint 20 éve élenjár a nyílt képzésekben Magyarországon. Képzési palettánkat partnereinkkel közösen alakítjuk ki.

Ha még nem találtad meg azt a nyílt programot, amin szívesen részt vennél, vagy kollégáidat delegálnád, írj nekünk! A te igényeidet figyelembevéve kidolgozzuk és meghirdetjük!

Nyílt képzésink, amikhez csatlakozhatsz: https://wtrening.hu/treningnaptar/

Teljes tréningkínálatunkat itt találod.