Változásmenedzsment munkatársaknak

A tréning célja, hogy támogassuk a munkatársakat az extrém gyorsan változó világban, hogy energikusak, felkészültek és eredményesek legyenek, lehetőségük legyen csoportban szakértői segítséggel inspirálódni és élményhelyzeteken keresztül bővíteni és integrálni meglévő kompetenciáikat, tudásukat a változáskezelés témakörében.

A tréningen azzal foglalkozunk, hogy hogyan működünk a gyors változások világában egyénileg és csoportban? Milyen tipikus és rejtett belső erőforrásainkat, tudásunkat, erősségeinket mozgósíthatjuk és működtethetjük tudatosan? Mit kezdjünk azokkal a helyzetekkel, amelyek stresszt okoznak nekünk? Hogyan erősítsük reziliens működésünk könnyedén és játékosan? Egy-egy nehéz helyzetben csapattagként, vagy vezetőként hogyan álljunk helyt, hogyan hagyjuk magunk mögött visszahúzó dilemmáinkat? Mit tehetünk, hogy megint lendületesnek, tettre késznek és energikusnak érezzük magunkat? Az életüket támogató új szemléletmód kialakításához milyen eszközök vannak a kezünkben, és hogyan tudjuk azokat használni és a saját javunkra fordítani?

Kulcsokat, módszereket, praktikákat mutatunk a szervezetben történő mikro- és makroszintű változásokra való egyéni felkészüléshez és feldolgozáshoz – így csökkentve a változáshoz való alkalmazkodás idejét és a hatékonyságot.
A változási képességük és hajlandóságuk növeléséhez a változásokhoz való konstruktív hozzáállás kialakításához is hasznos a képzés.

A tréning főbb témakörei:

 • A változás folyamata, hatásai, a sikeres változás tényezői
 • A változási görbe megismerése, értelmezése
 • A VUCA kihívásai, lehetőségei és kulcskompetenciák – gyakorlati alkalmazása
 • A változás okozta csoportdinamikai, csoportfejlődési folyamat lépései, a csoportteljesítményre gyakorolt hatása
 • Reziliens működés – rugalmas stressztűrő képesség fejlesztése
 • A paradigmaváltás feltételei, growth mindset vs. fixed mindset
 • Hiedelmeink csapdája vs. tudatosság (+ a túlzott pozitivitás csapdája)
 • Erőforrás térkép – személyes erőforrások előhívása és rögzítése
 • A személyes motivációk felfedezése, erősítése
 • Irányított relaxációs és vizualizációs technikák megismerése – a fizikai, érzelmi és mentális energizáltság kialakításához, fenntartásához
 • Egyéni akcióterv adott változásra, személyes fejlődésre

A VUCA világ, amelyet változékonyság, bizonytalanság, összetettség és kétértelműség jellemez, új kihívásokat támaszt és új megoldásokat követel mindannyiunktól. A VUCA világot viszont nem egy rajtunk kívülálló jelenségnek, sokkal inkább emberi döntések eredményének is tekinthetjük. Így a tréning a gyorsan változó világ sajátosságainak interaktív feldolgozását célozza játékos megközelítéssel, élmény-helyzetbe rakva a személyes és csoportos dilemmák, valamint megoldások terepét.

A képzés időtartama: 2 nap

Tájékoztató tréning résztvevőinknek

Ismerd meg további személyes hatékonysággal kapcsolatos programjainkat

Ha bármilyen kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Földváry Beáta

Telefon: + 36 30 552 1734
E-mail: 

Ez nem az a téma, amit kerestél? Nézd meg az alábbi vezetői programjainkat is, vagy írj nekünk, és személyre szabott programot állítunk össze.

Időpont

Érdekel ez a képzés? Írj nekünk és a te igényeidre szabva – csoportos, nyílt vagy egyéni fejlesztésként- megvalósítjuk!