Esélyegyenlőségi képzés

Több pályázatnál (pl. GINOP) esélyegyenlőségi terv, illetve esélyegyenlőségi szakértő alkalmazása szükséges. Természetes, hogy sok kérdés merül fel a pályázatok megvalósításánál az esélyegyenlőség érvényesítésével kapcsolatos kötelezettségeket és jogszabályokat illetően. 

Képzésünk a pályázatok esélyegyenlőségi előírásainak teljesítésében is segítséget tud adni.

Igény esetén útmutatást adunk a horizontális követelményekről és a támogatott horizontális tevékenységekről, melyeket tudni kell a GINOP Plusz támogatás megavalósítása során.

Az esélyegyenlőségi képzés olyan komplex program, mely HR-esek és döntéshozók számára is hasznos. A vállalatok számára számos előnyt jelent, ha figyelmet fordítanak az esélyegyenlőségre. A megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatásával és a jogszabályi változások figyelembevételével javíthatjuk a munkahelyi kultúrát és pénzt takaríthatunk meg. Az esélyegyenlőségi képzés lehetőséget kínál a céges felelősségvállalás kibővítésére is.

Ajánljuk HR-eseknek, céges döntéshozóknak, projekttagoknak és azoknak a munkatársaknak, akiknek a munkaköréhez hozzátartozik a hátrányos helyzetű munkatársakkal való bánásmód és szeretnének átfogó ismereteket kapni a témában és pályázatban résztvevőknek.

Számodra is hasznos, ha

 • esélyegyenlőségi tervet készítesz,
 • 25 főnél több munkavállalót alkalmazó szervezetnél dolgozol,
 • céged EU-s pályázatokon forrást szeretne igényelni,
 • hátrányos helyzetű, illetve megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztat a céged,
 • elkötelezett vagy a társadalmi felelősségvállalás növelése mellett.
Az esélyegyenlőségi képzés tartalma:
 • Diszkrimináció megelőzése és munkaközösség kialakítása
  • Hogyan lehet a munkahelyi esélyegyenlőséget elősegíteni? Hogyan működik a hátrányos helyzetű kollégákat alkalmazó és a szervezeti felelősségvállalást fontosnak tartó csapat?
 • Jogi követelmények és támogatások
  • Milyen jogi kereteknek kell megfelelni és milyen támogatásokat lehet igénybe venni a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatásához?
 • Gyakorlati példák és érzékenyítés
  • Életből vett és jól működő gyakorlati példákon keresztül lehetőség van az érzékenyítés és az integráció technikáinak elsajátítására.
 • Rehabilitációs hozzájárulás és jogszabályi változások
  • A 2023-as változások, különösen a rehabilitációs hozzájárulás növekedése, melyet a 25 fő feletti vállalatoknak kell fizetni, és az esélyegyenlőségi jogszabályok változása.
 • Támogatott munkaerő-piaci programok és célzott képzések
  • Hogyan lehet támogatni a megváltozott munkaképességű dolgozókat, és milyen programok állnak rendelkezésre a támogatásukra?
 • CSR és Társadalmi Felelősségvállalás
  • Hogyan illeszthető be a hátrányos helyzetűek segítése a vállalati társadalmi felelősségvállalás keretébe?

Minden résztevő saját vállalati környezetéhez jól illeszkedő tudással gazdagodik!

Változások a rehabilitációs hozzájárulás és megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatásában

2023-ban a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása terén több változás is bekövetkezett. A legfontosabb, hogy a minimálbér emelkedésének következtében jelentősen nőtt, vagyis 1.800.000 Ft helyett januártól 2.088.000 Ft lett a rehabilitációs hozzájárulás egy főre jutó összeg, amit a 25 fő feletti vállalatoknak kell befizetni az államkasszába.

Az esélyegyenlőség terén is változik a szabályozás, ugyanakkor a gyakorlat is egyre bővebb forrást biztosít a témában eligazodni kívánóknak.

Az év eleji Munka Törvénykönyve módosítások is több pontos érintkeznek a területtel, kiváltképp a diszkriminációra vonatkozóan, érdemes a munkáltatónak erről az oldalról is felkészültnek lennie.

Sok-sok esettanulmány, gyakorlatban bevethető módszerek, és esélyegyenlőségi terv kidolgozását elősegítő módszer!

A képzés időtartama: 2 nap

A képzés díja: 180 000 Ft+ÁFA/fő

Tájékoztató tréning résztvevőinknek

 1. Az alapvető jogok tiszteletben tartása és az Európai Unió Alapjogi Chartájának betartása a támogatás felhasználása során.
 2. A nők és férfiak egyenlőségének érvényesítése, elősegítése a programok előkészítése és megvalósítása során.
 3. A nemen, faji vagy etnikai hovatartozáson, valláson vagy meggyőződésen, fogyatékosságon, életkoron vagy szexuális irányultságon alapuló hátrányos. megkülönböztetés megelőzése és a fogyatékos személyek hozzáférésének segítése.
 4. A fenntartható fejlődés elősegítése figyelembe véve az ENSZ fenntartható fejlődésre vonatkozó céljait, a Párizsi Megállapodást, a „szennyező fizet” elvet és a „ne okozz jelentős kárt” elvet.

A csoport létszáma min. 4- max.12 fő lehet. 4 főtől indul a képzés.

Igen, szakmai javaslatokkal tudunk segíteni a terv összeállításához.

Hogy a figyelmet ráirányítsa a munkahelyi egyenlőség fontosságára és az egyenlő bánásmód elveinek tiszteletben tartására, hiszen a foglalkoztatók számos munkavállalói csoportért tartoznak felelősséggel. Fontos, hogy arra törekedjenek, hogy még több lehetőséget tudjanak teremteni a fogyatékkal élők és a megváltozott munkaképességűek számára is.

Az egyenlő bánásmód érvényesítése és a társadalmi érzékenység fejlesztése kiemelt feladat. Képzésünk segít abban, hogy a résztvevők el tudjanak készíteni egy esélyegyenlőségi tervet. Jól bevált módszereket, megoldásokat, javaslatokat mutat az alkalmazásra.

Trénerünk nagy tapasztalattal rendelkezik a témakörben és számos vállalat segítőjeként sok mintát, esetet mutat be a tréning során.

Igen, a tréning előtt a résztvevők előzetesen igényfelmérőt töltenek ki, ez alapján kerül kialakításra a végleges program.

Igen, az esélyegyenlőségi képzést vállaltra szabva is megvalósítjuk. Ebben az esetben a tréning előtt jobban megismerjük az igényeket és az aktuális helyzetre alakítjuk ki a programot. Lehetőség van saját esélyegyenlőségi terv készítésére is.

Ha bármilyen kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Földváry Beáta

Telefon: + 36 30 552 1734
E-mail: 

Időpont

2024. június 24-25.

Érdekel ez a képzés?
Írj nekünk és a te igényeidre szabva – csoportos, nyílt vagy egyéni fejlesztésként- megvalósítjuk!

esélyegyenlőségi képzés