Esélyegyenlőségi képzés - WIFI Hungária

Esélyegyenlőségi képzés

Időpont
Jelentkezés
Megmutatjuk hogyan tudod elkészíteni céged esélyegyenlőségi tervét!

A hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatásával, annak sajátosságaival nem csak azért érdemes tisztában lenni, mert a vállalat pénzt takaríthat meg, hanem azért is, mert javíthatunk a cég kultúráján. Persze ez nem megy egyik napról a másikra.

Hogyan lehet a munkahelyi esélyegyenlőséget elősegíteni? Hogyan működik a hátrányos helyzetű kollégákat alkalmazó és a szervezeti felelősségvállalást fontosnak tartó csapat? Milyen jogi kereteknek kell megfelelni és milyen támogatásokat lehet igénybe venni?

Azon cégek munkatársainak ajánljuk Esélyegyenlőségi tréningünket, amelyek fontosnak tarják a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatását.  Olyan munkatársaknak hasznos a részvétel, akiknek a munkaköréhez hozzátartozik a hátrányos helyzetű munkatársakkal való bánásmód és szeretnének átfogó ismereteket kapni a témában.

Életből vett és jól működő gyakorlati példákon keresztül tudják kipróbálni és elsajátítani az érzékenyítés valamint az integráció technikáit. Szó lesz az igénybe vehető támogatásról, a jogszabályi környezetről és HR szakmai tudnivalókról.  A képzés különlegessége a diszkriminációval foglalkozó modul, amely a céges belső képzések során is jól használható. Minden résztevő saját vállalati környezetéhez jól illeszkedő tudással gazdagodik!

Változások a rehabilitációs hozzájárulás és megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatásában

2022-ban a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatása terén több változás is bekövetkezett. A legfontosabb, hogy a minimálbér 20%-os emelkedésének következtében több mint 300.000 Ft-tal nőtt, vagyis 1.500.000 Ft helyett januártól 1.800.000 Ft lett a rehabilitációs hozzájárulás egy főre jutó összege, amit a 25 fő feletti vállalatoknak kell befizetni az államkasszába. Az esélyegyenlőség terén is változik a szabályozás, ugyanakkor a gyakorlat is egyre bővebb forrást biztosít a témában eligazodni kívánóknak.

Sok-sok esettanulmány, gyakorlatban bevethető módszerek, és esélyegyenlőségi terv kidolgozását elősegítő módszer!

Számodra is hasznos, ha

 • esélyegyenlőségi tervet készítesz,
 • 25 főnél több munkavállalót alkalmazó szervezetnél dolgozol,
 • céged EU-s pályázatokon forrást szeretne igényelni,
 • hátrányos helyzetű, illetve megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztat a céged,
 • elkötelezett vagy a társadalmi felelősségvállalás növelése mellett.

Miről lesz szó a tréningen?

 • Mit kell tenni, ha hátrányos helyzetű munkavállalókat alkalmaz a cég?
 • Támogatások, támogatott munkaerő-piaci programok, ráfordítások és megtérülésük.
 • Munkahelyi környezet kialakítása.
 • A témával kapcsolatos előírások, szabályozás és erre vonatkozó megvalósítási javaslatok – Esélyegyenlőségi törvény, Egyenlő Bánásmód Hatóság.
 • A hátrányos helyzetű munkavállalói csoportok, problematikus munkahelyi környezet.
 • Vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) és a hátrányos helyzetűek segítése.
 • A megbízott munkatárs feladatai, felelőssége, kompetenciái.
 • A sokszínű szervezet felépítésének módszerei: Kommunikáció eltérő érdekeltségű és adottságú csoportokkal.
 • Eredményességi mutatók meghatározása.
 • Prioritások, realitások a pályázatok esélyegyenlőségi előírásaiban.
 • Mintaprojektek és saját tapasztalatok megbeszélése.

A képzés időtartama: 2 nap

A program díja nyílt képzés esetén: 139 000 Ft + ÁFA / fő

Jelentkezés

Ha bármilyen kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Földváry Beáta

Telefon: + 36 30 552 1734
E-mail: foldvary.beata@wifi.hu

Mi a célja az Esélyegyenlőségi Tervnek?

Hogy a figyelmet ráirányítsa a munkahelyi egyenlőség fontosságára és az egyenlő bánásmód elveinek tiszteletben tartására, hiszen a foglalkoztatók számos munkavállalói csoportért tartoznak felelősséggel. Fontos, hogy arra törekedjenek, hogy még több lehetőséget tudjanak teremteni a fogyatékkal élők és a megváltozott munkaképességűek számára is.

Az egyenlő bánásmód érvényesítése és a társadalmi érzékenység fejlesztése kiemelt feladat. Képzésünk segít abban, hogy a résztvevők el tudjanak készíteni egy esélyegyenlőségi tervet. Jól bevált módszereket, megoldásokat, javaslatokat mutat az alkalmazásra.

Trénerünk nagy tapasztalattal rendelkezik a témakörben és a számos vállalat segítőjeként sok mintát, esetet mutat be a tréning során.