Digitalizáció és digitális kompetenciák - WIFI Hungária

Digitalizáció és digitális kompetenciák

Időpont
Jelentkezés
Érdekel ez a képzés?
Írj nekünk és a te vállalati igényeidre szabva megvalósítjuk!

A digitális eszközök mindennapi használata már magától értetődő, különösen a 2020-as években. Az elmúlt év során a digitális kompetenciák sokkal hangsúlyosabbá váltak, mint bármikor korábban. Okostelefonokkal kommunikálunk, digitális megoldások jelentik a szórakozást és a kikapcsolódást, sok esetben online vásárlunk stb. Elkerülhetetlen, hogy az infokommunikációs technológiákat (IKT) aktívan használjuk a mindennapi munkavégzésünk során is.

A képzés célja egyfelől, hogy jobban megértsük a körülöttünk lévő digitális világot, másfelől, hogy felkészüljünk munkahelyünk digitális transzformációjára.

A képzés tartalmi kerete

A képzés első részében az EU Digcomp keretrendszerének elméletére támaszkodva azonosítjuk a résztvevők digitális kompetenciáinak szintjeit, majd e szinteknek megfelelően fejlesztjük őket az alábbi tématerületek értintése mellett személyes és munkahelyi dimenziók mentén:

  • adatok (személyes adatok kezelése, IT- és adatbiztonság),
  • technológiák megértése (pl. mesterséges intelligencia, big data, robotizáció, iot stb.),
  • digitális eszközök (pl. időmenedzsment, üzenetküldés, produktivitás, üzleti alkalmazások stb.), igény szerint konkrét eszközök: pl. MS eszközök, Zoom stb.,
  • a digitális munkahely változásai (pl. esettanulmányok, online kollaborációs megoldások, puha készségek fejlesztése, online projektmunka stb.).

Javasolt ütemezés: 2×4 vagy 3×4 óra
Vállalati csoportoknak javasolt létszám: 6-10 fő
Javasolt IKT szint: kezdő, alsó – közép szintű tudás

Útmutató online képzéseinken való részvételhez

Ajánlatkérés