Asszertív kommunikáció 2.0 - WIFI Hungária

Asszertív kommunikáció 2.0

Időpont
Jelentkezés
Érdekel ez a képzés?
Írj nekünk és a te igényeidre szabva - csoportos vagy egyéni fejlesztésként- megvalósítjuk!

A résztvevők elméleti és gyakorlati ismereteket is kapnak az asszertív – önérdek érvényesítő – kommunikáció elsajátításához. Az asszertív kommunikációs tréningen való részvétel eredményeként képessé válnak a feszültséget okozó kommunikációs helyzetek tudatosabb kezelésére.

A szervezeten belüli elégedettséget, elkötelezettséget erősen befolyásolja, hogy a munkatársak hogyan tudnak bánni a felmerülő ellentéteikkel, eltérő igényeikkel, szokásaikkal, módszereikkel és konfliktusaikkal. Ezek nemritkán nehéz, feszültségkeltő helyzetekké válnak, amelyek rongálják a kapcsolatokat – pedig nem kellene, hogy így legyen! Az asszertív kommunikáció ebben a témában jelent segítséget: olyan módszert ad, amellyel a személyközi stressz jelentősen csökkenthető.

A tréning leghangsúlyosabb célja, hogy a résztvevők változtatni tudjanak a számukra nehézséget, elakadást jelentő kommunikációs helyzeteiken pl. konfrontálódás, igények kimondása, nehéz kérések, kritikai visszajelzések, konfliktusok stb.  Ehhez helyzetgyakorlatokat, csoportmunkákat, kérdőíveket, visszajelzést alkalmazunk módszerként.

A képzés célja, az asszertivitás már megismert módszereinek kombinálása, és a különböző reagálási módok mögött lévő belső gondolati és érzelmi folyamatok, én-állapotok tudatosítása.

Ajánljuk azoknak, akik

tudatosabban akarják kezelni az ismétlődő nehéz helyzeteiket és jobban meg akarják érteni az emberi kommunikáció és a kapcsolatok működését, valamint nagyobb tudatosságot, egyenrangúságot szeretnének elérni ezek kezelésében.

Tartalom

  • Tranzakció-analízis, én-állapotok (Szülő, Felnőtt, Gyermek)
  • A kommunikáció rejtett áramlatai, tranzakciók
  • Az értő figyelem
  • A passzivitás és az agresszív fellépés gyökerei, lélektani háttere
  • Milyen módon kezeli Ön a konfliktusait? Konfliktuskezelésről és stressz-kezelésről röviden
  • Győztesek és vesztesek
  • Agresszorok, áldozatok, segítők
  • Ismétlődő helyzetek, gyakori játszmák

A tréning során alkalmazott leghatékonyabb módszer a helyzetgyakorlat, amelyben a résztvevők konkrétan dolgozhatnak a saját nehézségeiken.

Időtartam: 2 nap

A képzés díja: 170 000,- Ft + ÁFA/fő, mely díj tartalmazza az egész napos bekészítés az ebéd díját is.

Ismerd meg további személyes hatékonysággal kapcsolatos programjainkat

Jelentkezés

Ha bármilyen kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek bármelyikén:

Földváry Beáta

Telefon: + 36 30 552 1734
E-mail: foldvary.beata@wifi.hu

Ez nem az a téma, amit kerestél? Nézd meg az alábbi vezetői programjainkat is, vagy írj nekünk, és személyre szabott programot állítunk össze.