Esélyegyenlőség a munkahelyen

avagy Te hogyan járulhatsz hozzá a sokszínűséghez és a beilleszkedéshez?

Az esélyegyenlőség támogatása nem csak morális kötelesség, hanem üzleti előnyökkel is járhat.*

Az esélyegyenlőség és a sokszínűség előmozdítása nem csak a társadalom fejlődése szempontjából fontos, hanem a vállalatok számára is kulcsfontosságú. Az esélyegyenlőségi intézkedések nemcsak az etikai elkötelezettséget tükrözik, hanem üzleti előnyökkel is járhatnak.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan járulhatsz ehhez hozzá:

1. Értsd meg az esélyegyenlőség és a sokszínűség fontosságát

Az első lépés az, hogy megértsd, miért fontosak ezek a fogalmak. Az esélyegyenlőség és a sokszínűség nem csak jogi kötelezettségek, hanem a kreativitás és az innováció forrásai is lehetnek a munkahelyeken.

2. Képezd magad és kollégáidat

Az esélyegyenlőség és a sokszínűség témájában tartott képzések segíthetnek abban, hogy a munkatársak érzékenyebbek legyenek a különböző hátterű és kultúrájú emberek iránt.

3. Kövesd az esélyegyenlőségi irányelveket

Bizonyosodj meg róla, hogy a vállalatod követi az esélyegyenlőségi irányelveket, és megvalósítja az esélyegyenlőségi politikákat. Ez nemcsak a jogi kötelezettségeknek való megfelelést jelenti, hanem a vállalat jó hírnevét is erősíti.

Az Esélyegyenlőségi képzés fontossága és előnyei a munkahelyeken

Az esélyegyenlőségi képzés olyan oktatási folyamat, amely célja a munkavállalók és a vezetőség tudatosítása az esélyegyenlőség, a sokszínűség és az inkluzivitás terén. A WIFI képzése olyan témákat ölel fel, mint a kulturális érzékenység, a diszkrimináció megelőzése, a beilleszkedés támogatása, a nemi egyenlőség és a fogyatékosságbarát munkahelyek kialakítása.

Milyen előnyökkel jár a Munkáltatók és Munkavállalók számára?

1. Jobb vezetőség: Az esélyegyenlőségi képzések erősítik a vezetőség és a munkavállalók közötti kapcsolatot, és segítik a vezetőket az inkluzív munkahelyi kultúra kialakításában.

2. Munkavállalói elkötelezettség: A munkavállalók hálásak és elkötelezettek lehetnek, ha látják, hogy a vállalatuk elkötelezett az esélyegyenlőség iránt.

3. Versenyelőny: Az inkluzív munkahelyek vonzóbbak lehetnek a tehetséges munkavállalók számára, így versenyelőnyhöz juthatsz a munkaerőpiacon.

4. Jobb vállalati hírnév: Az esélyegyenlőségi erőfeszítések pozitívan befolyásolhatják a vállalat hírnevét és márkaimázsát.

Az esélyegyenlőségi képzés nem csak morális kötelesség, hanem üzleti előnyökkel is járhat*. Az ilyen képzések hozzájárulnak egy inkluzív és innovatív munkahelyi kultúra kialakításához, ami a vállalat hosszú távú sikerét is szolgálhatja.

*A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának elősegítése érdekében a munkaadók rehabilitációs hozzájárulás fizetésére kötelezettek, ha a foglalkoztatottak létszáma meghaladja a 25 főt, de az általuk foglalkoztatott megváltozott munkaképességű személyek száma nem éri el a létszám 5%-át.
A rehabilitációs hozzájárulás összege 2024-ben 2.401.200 Ft/év . Mértéke a tárgyév első napján a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalónak megállapított alapbér kötelező legkisebb összegének kilencszerese személyenként, évente.

Érdekel ez a képzés?
Írj nekünk és a te igényeidre szabva – csoportos, nyílt vagy egyéni fejlesztésként- megvalósítjuk!

Ha szeretnéd fejleszteni saját magadat vagy kollégáidat, és így hatékonyabbá és eredményesebbé válni, kattints ide!
Teljes tréningkínálatunkat itt találod.

További érdekes blogposztokért kattints ide!