Egy érem két oldala – egy történet, amelyhez hasonló esetleg veled is megtörtént már, vezetőként vagy munkatársként

2019 Leginnovatívabb WIFI Trénere díjat elnyert kolléganőnk, Boldis Ildikó világít rá egy nagyon aktuális vezetői dilemmára.

András (ügyvezető)

Nehéz és izgalmas év volt. Mindenféle szempontból, DE megcsináltuk! Átálltunk az új működésre, tavaly márciusban ezt szerveztük éjjel-nappal. Én ennyit folyamatosan még sohasem dolgoztam, meetingeltem. 85%-on teljesítettük 2020-at, ami nem jó, de a körülményeket tekintve elfogadható. A tulajdonosok is így gondolják. Tamás üzletágának volt a legnehezebb, ők voltak leginkább ellehetetlenítve a karantén alatt, de szerencsére a másik két üzletágunk szinte zavartalanul tudott működni.

Tamás kérdőre vont, hogy egy ilyen erőfeszítést igénylő év után, miért marad el a bónusza. De, mire adjam? A tervet nem érte el, egyértelmű a kiírás. Jóváhagyást sem kapnék erre, hiszen az enyémet is megnyírbálták. Különben is, csak a bónuszért dolgozik? 15 éve itt van, mindig jó dolga volt, most nehezebb a cégnek is…

És most itt van a tervezés is, meg is csúsztunk és nem is értünk egyet. Még mindig nem. Túl pesszimista. Idén már felkészültebbek vagyunk, tavaly sok mindent megtanultunk, működnek az új folyamatok. Szerintem képesek leszünk kezelni a váratlan helyzeteket, mert sokat tapasztaltunk már, a rendszereink működőképesebbek és rugalmasabbak. Tudom, hogy tartalékolni akar, pedig szerintem most kell igazán belehúzni!

Tamás (üzletágvezető)

Nagyon nehéz volt ez az év! Átálltunk a hibrid működésre, rengeteg hibát, buktatót kiküszöböltünk. Mindenkit sikerült megtartani a csapatban, pedig minket aztán igazán érintett a karantén. Az értékesítőkben tartottam a lelket, így új csatornákat is sikerült beindítani. A back-office otthoni munkavégzése is zűrösen indult, hiába a rendszereink nem voltak erre felkészülve és mi magunk sem. DE megcsináltuk! A számokat csak nagyrészt hoztuk, de így is többszörös erőfeszítéssel! Büszke vagyok a csapatomra!

Visszajelzést keveset kaptam, ezért a bónusz kérdést szóba hoztam Andrásnál. A hivatalos válasz persze az, hogy nem jár: terveket nem értük el, főleg mi az üzletágunk, de a cég egésze sem. Örüljünk, hogy túléltük, hogy egyben vagyunk… igen, örülünk. És ezért keményen meg is dolgoztunk, én is és a csapatom is.

És most itt van a tervezés is, a tervkiírás – ami késve, már idén érkezett meg – magasabbak, mint a 2020-as számok. Szerintem nem reális, a COVID-nak nincs vége, éppen, hogy élünk. András szerint túl pesszimista vagyok, szerintem pedig csak realista. A tavalyi bónuszom elúszott és már most látszik, hogy az idei is. Miért is csinálom ezt? Miért nem érti meg az érveimet? Mitől pesszimista a realista? Hol a határ a kettő között és ki tűzi ki?

Vezetői dilemma: Régi, motiválatlan motorost megtartani, sőt motiválni, akkor is, ha nem hozza a terveket?
A lényeg: Mielőtt döntesz, érdemes átgondolnod, hogy nem csak a tervteljesítésért járhat bónusz, jutalom, extra elismerés! Főleg nem különleges körülmények között.
És fontos a megbecsülést kifejezni, elismerni azt, amiben kiemelkedő volt a munkatárs az adott időszakban.

Iratkozz fel hírlevelünkre hasonló tartalmakért!