3 fontos dolog, amire lényeges odafigyelned, amikor online tréninget tartasz - WIFI Hungária

3 fontos dolog, amire lényeges odafigyelned, amikor online tréninget tartasz

Engyel-Székely Márton szakpszichológus trénerünk jó tanácsai azoknak, akik profi és sikeres online tréninget, workshopot szeretnének tartani. Rövid ízelítő nagy sikerű Hogyan tartsak tréninget, workshopot online térben? programunkból.

Mire figyelj mindenképpen, ha online tréninget tartasz?

1. Az interakció

Online térben a tréningrésztvevőkkel folytatott személyes párbeszéd felértékelődik, és talán még fontosabbá válik, mint a tantermi képzésnél. Ezért

  • kérdésekkel,
  • feladatokkal,
  • hosszabb bemutatkozó körrel

minél inkább csökkentsd az interakciós küszöböt, hogy a résztvevők könnyebben beszálljanak a párbeszédbe.
Ha van rá lehetőség, akkor ragaszkodj a folyamatos kamerahasználathoz is (akár telefonról bejelentkezve, ha valakinek nincs kamera a munkaállomásán).

2. A képernyő szerepe

Mivel egy online tréningen ez az egyetlen kapcsolódási pont, ezért érdemes nagyon pontosan, előre megtervezned, hogy mikor mi legyen a képernyőn.
Tantermi képzésnél a helyszínen rengeteg más inger is éri a résztvevőket: mások ülnek mellettük, és másik teremben vannak, mint általában stb. Ilyenkor nem csak egy kis részre fókuszálják a figyelmüket, hiszen tudnak váltani az oktató nézése és a vetítés követése, vagy a többi résztvevő rövid megfigyelése között.
Ezért sokszor és dinamikusan célszerű váltanod a képernyőn látható üzeneteket. Például a prezentációd egy-egy oldalát ne hagyd fent hosszú percekig, inkább folyamatosan legyél olyan nézetben, ahol mindenki látja a többieket is.
A képernyőhasználatot tudatosan előre meg kell tervezni.

3. Az érdeklődés fenntartása

Egy online tréning követése közben a résztvevőknek sokkal könnyebb a hirtelen felvillanó emailekre, váratlanul megjelenő belső csetre válaszolgatni. Ez elvonja a figyelmüket. Ezzel a jelenséggel is tudatosan kell megküzdened, jobban aktivizálnod kell a résztvevőket, folyamatos személyes kommunikációt fenntartva.


Ha szeretnél hatásos és eredményes online tréningeket tartani, kattints ide!

Ha kíváncsi vagy, milyen előnyöd származhat abból, hogy Engyel-Székely Márton pszichológusként tartja a képzéseit, olvasd el a vele készült rövid interjúnkat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesülhess színvonalas újdonságainkról!

Feliratkozom

További érdekes blogposztokért kattints ide!